POČET PRÍSTUPOV:
1 181 949



Jedlá z obilnín a strukovín

Autor: Ing. Andrej Hurňák

Obsah: 
Predhovor - 5 
Obsahové látky v obilninách a strukovinách - 9 
Bielkoviny - 9 
Tuky - 10 
Cukry (sacharidy) - 11 
Vláknina - 12 
Minerálne látky - 13 
Vitamíny - 14 
Enzýmy - 15 
Kyselinotvornosť a zásadotvornosť potravín - 15 
Obilniny vo výžive - 18 
Obilné zrno - 18 
Pšenica - 21 
Raž - 22 
Jačmeň - 24 
Ovos - 25 
Kukurica - 26 
Proso - 26 
Pohánka - 27 
Ryža - 28 
Strukoviny - 30 
Hrach - 31 
Fazuľa - 31 
Šošovica - 34 
Sója - 35 
Bôb - 37 
Hrachor - 38 
Cícer - 39 
Úprava základných surovín pred prípravou jedál - 40 
Obilniny - 40 
Strukoviny - 42 
Sójové závarky a vložky do polievky - 42 
Sójové zápražky a zátrepky - 43 
Nakličovanie semien pšenice, šošovice, hrášku, jačmeňa - 44
Návody na prípravu jedál - 46 
Polievky z obilnín - 46 
Polievky zo strukovín - 52 
Jedlá z obilnín - 63 
Jedlá zo strukovín - 91 
Použitá literatúra - 119 
Zoznam receptov